Ska du på Läkarbesök?

På Huvudvärksskolan får man tips på vad man kan göra inför möten hos t ex Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och när du ska ha möte med din Arbetsgivare. Men vi diskuterar även vad som kan vara bra inför ett läkarbesök. Vi har därför gjort en checklista och just inför läkarbesöket har vi valt att publicera för alla, den är alltså tillgänglig (dock ej kontaktformuläret) även för dig som inte deltar i HV-skolan. Vill du diskutera om dina erfarenheter kan du göra det på vårt Forum! Välkommen dit!

OM DU HAR EN DOKTOR DU ÄR NÖJD MED OCH HAR FÖRTROENDE FÖR BEHÖVER DU TROLIGEN INTE DENNA INFORMATION. OM INTE, FINNS HÄR LITE TANKAR OCH IDÉER ATT FUNDERA ÖVER.

Är intresset för lågt hos läkare vad gäller huvudvärk?

Är kunskapen för låg hos läkare vad gäller huvudvärk?

Är attityden över lag dålig när det gäller huvudvärksproblematik?

Har du en dålig attityd när du går till läkare för att få hjälp med din huvudvärk?

Vi måste våga lyfta dessa frågor. Även om de är obekväma både för sjukvården och för dig som patient. För i ärlighetens namn, nog har det hänt att du kommit till en doktor och varit frustrerad? Frustrerad och rädd över att kanske än en gång mötas av en oförstående blick, en nedlåtande kommentar, en tyst suck och ett svar som ”du kan väl alltid pröva den här medicinen och så får du höra av dig om……………………..se vidare nedan länk…..:

 

CHECKLISTA Läkarbesök