Anmälan till nedan program

görs under fliken “Anmäl dig här”.

 

8 WEEKS OF LIFE

Nästa kursstart: Mer information kommer här när pandemin lugnat sig. Med samtliga våra program kan du kan bo var som helst i landet.

8 Weeks of life är för dig som vill ha råd & stöd för din huvudvärk, få övningar som kan underlätta din smärta och samtidigt få tillgång till kunskap och erfarenhet på en nivå som är säker och högre än den du kan få av goda vänner och på Google. Du vill utföra och träna på övningar på egen hand men även ha tillgång till Forum 2 där du får skriva, läsa och ha kontakt med oss och andra i gruppen.

PRAKTISK INFORMATION:

Ansvarig/kursledare: Huvudvärkssjuksköterska Monicha Norén från Migränkliniken.

Distansprogram. Du får övningar och vi finns tillgängliga för allmänna frågor via vårt Forum 2 under 8 veckor. Du har dessutom kontakten med övriga som genomgår programmet i Forumet dygnet runt “24/7”. 

Nästa start: X

Pris: 2.995 kr för 8 veckor. MED REMISS FRÅN DIN LÄKARE BETALAR DU: 1,995 kr (i kassan skriver du i din remisskod du fått från din Läkare)

 

12 WEEKS OF LIFE 

Programstarten med fysiska träffar startas upp igen då pandemin gått tillbaka i landet.

 

Om plats ej är möjlig erbjuds plats istället till nästa kursstart alternativt till någon av våra andra kurser. Om du ej önskar deltaga i dessa alternativ betalas kurskostnaden tillbaka

Vi startar med att träffas under 1 heldag då du får träffa andra i gruppen, lyssna på föreläsningar, gå igenom övningar och diskutera  situationer som huvudvärken kan utsätta dig för.  Övningarna kommer du sedan kunna ha användning för resten under tiden vi arbetar online och resten av livet. Programmet ger också en ökad förståelse för din sjukdom, hur du kan hitta en acceptans för din situation och hur du kommer vidare.

Föreläsningarna hålls av Huvudvärkssjuksköterska Monicha Norén som också är ansvarig för Huvudvärksspecialisterna och driver Migränkliniken sedan 2013.

Det här programmet är för dig som vill ha råd & stöd för din huvudvärk, du vill få övningar som kan underlätta din smärta och du vill få tillgång till kunskap och erfarenhet på en nivå som är större än den du kan få av goda vänner och i kvällstidningarna. Du vill utföra och träna på övningar på egen hand men samtidigt ha tillgång till ett Forum där du får skriva, läsa och ha kontakt med oss och andra i gruppen.

PRAKTISK INFORMATION:

Ansvarig/kursledare: Huvudvärkssjuksköterska Monicha Norén från Migränkliniken.

Heldagsträff samt Distansprogram, totalt 12 veckor.

Heldagsträffen: Mer information kommer här när pandemin lugnat sig.

Pris: 10,400 kr för 12 veckor. MED REMISS FRÅN DIN LÄKARE BETALAR DU: 4,900 kr (i kassan fyller du i din remisskod som du fått från din Läkare)

Kost & eventuell Logi ingår inte i kursavgiften. Kommer erbjudas till självkostnadspris eller går att lösa på egen hand.

Exempel ur programmet: 

 • Fakta om våra vanligaste Huvudvärkssjukdomar.
 • Utredning, hur gör jag, behöver jag utredas, och varför gör man inte mera för mig?
 • Hur behandla? Jag vill inte äta mediciner – måste jag det? Finns bättre alternativ?
 • Tid för dina frågor.

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!

 

24 Weeks of life

Programstarten med fysiska träffar startas upp igen då pandemin gått tillbaka i landet.

 

Om plats ej är möjlig erbjuds plats istället till nästa kursstart alternativt till någon av våra andra kurser. Om du ej önskar deltaga i dessa alternativ betalas kurskostnaden tillbaka.

Vi startar med att träffas under 3 dagars då du bland annat får genomgå en analys genom att svara på frågor som sedan genom ett avancerat program tar fram ett individuellt behandlingsprogram för dig att arbeta med den kommande programtiden. Dessa övningar kommer du sedan kunna ha användning för resten av livet. Under dessa dagar har vi också mycket samtal om hur det är att ha svår huvudvärk, att få förståelse för sin sjukdom, att hitta en acceptans för sin situation och hur man kommer vidare. Vi föreläser också om fakta kring sjukdomarna och du får lyssna på duktiga föreläsare. Det är alltid en Läkare/Neurolog med men även någon av följande expertis; sjukgymnast, psykolog, kostexpert eller annan lämplig. Mesta föreläsningarna hålls av Huvudvärkssjuksköterska Monicha Norén som också är ansvarig för Huvudvärksspecialisterna och driver Migränkliniken sedan 2013.

Det här programmet är för dig som vill ha råd & stöd för din huvudvärk, du vill få individuellt program med övningar som kan underlätta din smärta och du vill få tillgång till kunskap och erfarenhet på en nivå som är större än den du kan få av goda vänner, sociala medier och i kvällstidningarna. Du vill göra detta ihop med en begränsad grupp under 3 dagarsträffen men samtidigt ha tillgång till ett Forum där du får skriva, läsa och ha kontakt med oss och andra under distansperioden.

PRAKTISK INFORMATION:

Ansvarig/kursledare: Huvudvärkssjuksköterska Monicha Norén från Migränkliniken. Med under delar av utbildningsdagarna är också Leg Läkare, och/eller Psykolog/Sjukgymnast/Kostexpert eller liknande profession.

3 dagars träff samt Distansprogram, totalt 24 veckor.

3 – dagars träffen: Vi ses i; X

Pris: 17.500 kr för 24 veckor. MED REMISS FRÅN DIN LÄKARE BETALAR DU: 9,995 kr (i kassan fyller du i din remisskod som du fått från din Läkare)

Möjlighet till månads/delbetalning finns. Tillkommer kostnad för kost & logi till självkostnadspris eller går att lösa på egen hand. 

Exempel ur programmet: 

 • Genomgång av övningar ex. kroppskännedom, avslappning, käkövningar, anpassade för Huvudvärk.
 • Fakta om våra vanligaste Huvudvärkssjukdomar.
 • Utredning, hur gör jag, behöver jag utredas, och varför gör man inte mera för mig?
 • Hur behandla? Jag vill inte äta mediciner – måste jag det? Finns bättre alternativ? Vi jämför!
 • Hur går jag vidare för att uppnå en riktig förbättring som kan bli hållbar?
 • Hur kan jag acceptera, förhålla mig till min situation? Och bemöta dem som inte förstår?
 • Tid för frågor & diskussioner i gruppen.

 

Har du frågor? Välkommen att kontakta oss!

 

HUVUDVÄRKS SPECIALISTERNA!

För information – titta på filmen ovan, 4 min lång. (Dock nämns vårt tidigare namn, Huvudvärksskolan i filmen)

Hör du till dom som inte får förståelse för din huvudvärk? Är du intresserad av att delta i våra program?

Hos Huvudvärk Specialisterna finns flera alternativ. Välj det som passar dig bäst. I 24 weeks of life träffas vi under 3 dagar under trevliga former och du får träffa ett professionellt, kompetent team som kan bestå av Huvudvärksdoktorer, Huvudvärkssjuksköterskor, sjukgymnaster, Kostexpert eller annan lämplig föreläsare.

Du får också genomgå en analys kring just din Huvudvärks problematik. Analysen granskas i en avancerad process och tar fram en Individuell behandlingsplan som du kommer att arbeta med och tillsammans med gruppen och oss kan vi diskutera det som händer och sker de kommande 6 månaderna då vi ses online, framför din dator.

Under de 6 månaderna fortsätter du alltså att träffa din grupp i vårt Forum när du vill, hur ofta du vill och var du än befinner dig.  Välkommen!

 

För Information om kommande Program, kontakta oss på info@huvudspecialisterna.se eller ring till Monicha (Programansvarig och Huvudvärkssjuksköterska) 0370-129 80 (Migränkliniken)